Депутати пропонують заборонити курити водіям

— 4 квітня 2011, 14:42

Депутати Верховної Ради Лілія Григорович, Володимир Карпук і Зіновій Шкутяк (НУНС) пропонують парламенту заборонити водіям транспортних засобів палити за кермом.

Про це йдеться в законопроекті № 8326 "Про внесення змін до законодавчих актів України (у частині вдосконалення окремих положень про продаж, маркування, рекламу й заборону куріння тютюнових виробів)", повідомляють Українські новини.

У пояснювальній записці зазначено, що куріння водіїв за кермом призводить до численних дорожньо-транспортних пригод і пожеж, особливо в літню пору.

Крім того, законопроект передбачає додаткову вказівку на пачці, коробці чи сувенірній упаковці тютюнової продукції, а також у рекламі тютюнових виробів про вміст моноксиду вуглецю в димі однієї сигарети. Автори документа підкреслюють, що навіть незначна кількість моноксиду вуглецю, що надходить у повітря й вдихається людиною, може викликати нудоту й запаморочення.

Крім того, депутати пропонують ввести на законодавчому рівні термін "тютюн орального споживання", яким визначити всі тютюнові продукти, які вживаються орально (крім продуктів, які курять або жують, створені повністю або частково з тютюну у вигляді пилу, маленьких часток, або в їх комбінації, особливо ті, які представлені в дозованих або пористих конвертах або у вигляді, що передбачається для продукту, готового до вживання).

При цьому, законопроектом пропонується заборонити оптовий і роздрібний продаж тютюну орального споживання.

Реклама:

Головне сьогодні