Вегетаріанці споживають тваринні продукти, самі того не знаючи - дослідники

— 28 лютого 2012, 14:49

Ідеться про желатин, який отримують із кісток та шкіри тварин та часто використовують у фармацевтичній промисловості.

Про це пише The Daily Mail.

Як виявило опитування, проведене в Британії, самі лікарі іноді не звертають увагу на те, які допоміжні компоненти містить препарат, що його вони виписують хворому-вегетаріанцеві.

Між тим значна частина пацієнтів категорично запевнили дослідників, що не приймали б ліків із тваринними продуктами, навіть якби не існувало альтернативи.

Опитування провели серед 500 мешканців Манчестера, які звернулися до медичного закладу з урологічними проблемами.

200 осіб зазначили, що дотримуються жорсткої дієти. 88% із них наголосили, що воліли б приймати ліки з виключно рослинними компонентами, а 11% заявили, що їм це байдуже.

Між тим лише один із п’яти пацієнтів, які хотіли уникнути тваринних продуктів, проконсультувався з лікарем чи фармацевтом щодо складу виписаних ліків.

"Це може відбуватися те, що люди не знають, що міститься в препаратах, не читають або не мають змогу прочитати листок із інформацією для пацієнта, що містить перелік допоміжних речовин, або через упевненість, що лікар чи фармацевт… скажуть їм, чи, бува, не місять ліки інгредієнтів, що можуть іти врозріз із їхніми переконаннями", - зазначили дослідники.

Реклама:

Головне сьогодні