Лікарі заражають інфекціями майже кожного десятого пацієнта – ВООЗ

— 8 травня 2012, 18:26

Такі дані містяться в звіті, опублікованому прес-службою Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), повідомляє Медпортал.

Фахівці ВООЗ оцінили показники захворюваності внутрішньолікарняними інфекціями в різних країнах світу. За даними дослідження, в розвинених країнах такими інфекціями заражаються сім осіб на сотню госпіталізованих. У країнах, що розвиваються, цей показник досягає 10%.

Співробітники міжнародної організації також з'ясували, що внутрішньолікарняними інфекціями заражається майже кожен третій пацієнт відділень інтенсивної терапії та реанімації.

Поширення внутрішньолікарняних інфекцій ВООЗ пов'язує в першу чергу з порушенням правил особистої гігієни медичними працівниками. Зокрема, на думку представників організації, медперсонал приділяє недостатньо уваги миттю рук перед контактами з хворими.

У зв'язку з цим ВООЗ закликала медиків, що працюють в стаціонарах, частіше обробляти руки дезінфікуючими розчинами, а при відсутності спеціальних засобів використовувати звичайне мило.

Реклама:

Головне сьогодні