Гарбуз та брукву названо найнебезпечнішими овочами в світі
Зазвичай люди штрикають собі руки, коли намагаються зрізати надто тверду шкірку.
Опитування, в якому взяли участь понад 2 тисячі людей, провела компанія Just-Eat із нагоди Національного тижня безпеки їжі в Британії.
Про це повідомляє The Telegraph.
Близько чверті респондентів зазначили, що їм найважче чистити гарбуза, а кожен п’ятий назвав найнебезпечнішим овочем брукву.
Двоє із п’яти учасників зізналися, що завдавали собі травм, коли намагалися порізати овочі так, як це роблять кухарі в телепередачах.
Добра підготовка та серйозний підхід до приготування страв дуже важливі для попередження кухонних травм, наголошує представниці Королівського товариства попередження нещасних випадків Шейла Меррілл.
"Тримайте ножі в недоступному для дітей місці та, якщо залучаєте їх до приготування їжі, весь час наглядайте за ними та допомагайте набути добрих вмінь", - додає вона.
На думку керівника Just-Eat Девіда Баттресса, результати дослідження підтверджуюь – приготування їжі може бути дуже "небезпечною грою", тож такі складні речі як обробка твердих овочів, може, й варто лишити професіоналам.
"Якщо обирати між тим, щоб відкласти на вечір картоплечистку чи вирушити до приймального відділу лікарні – я знаю, що б я обрав", - каже він.