З четверга на пачках сигарет в Україні з'являться страшні картинки. Фото

— 4 жовтня 2012, 12:55

Така ініціатива – одна з шести стратегій Всесвітньої організації охорони здоров’я, спрямованих на подолання епідемії тютюнокуріння в світі.

Тож відтепер в Україні загалом буде використано 10 різних графічних попереджень з відповідними до них коментарями, повідомляє прес-служба регіонального центру громадянського представництва "Життя".

Наприклад, картинку з рентгенівським знімком раку легенів будуть пояснювати слова: "Куріння може викликати повільну та болісну смерть". Зображення жіночого обличчя поряд з черепом буде доповнено словами: "Куріння викликає старіння шкіри".

Картинку з жінкою, що везе порожній дитячий візочок доповнюватиме напис: "Куріння знижує здатність жінок народжувати дітей" тощо.

Зображення наслідків хвороб, які уже впроваджені в 43 країнах світу, Україна запозичила саме в Європейського Союзу.

Зазначимо, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) опублікувала в 2011 р. Третій Звіт про глобальну тютюнову епідемію, згідно з яким Україна з 4 місця в світі за поширеністю куріння перемістилася на 29-те. У 2005 році щодня курило 62% чоловіків і 17% жінок. У 2010 році ці показники становили 45% серед чоловіків і 9% серед жінок.

Цю тенденцію підтверджують і дані опитувань Державної служби статистики, які показали, що кількість курців серед осіб старше 12 років зменшилася з 10,1 мільйона в 2008 році до 8,6 мільйона в 2011 році, тобто на 15%. Скорочення рівня поширеності тютюнокуріння стало одним із чинників зменшення смертності, яке спостерігається в Україні за останні кілька років.

Реклама:

Головне сьогодні