Лікарі: після 75 років їжте, що заманеться

— 18 січня 2013, 17:52

Багатий жирами та цукром раціон уже не буде здатен підвищити ризик захворювань серця або розвитку діабету ІІ типу, дійшли висновку вчені з Державного університету Пенсильванії.

Про це повідомляє The Daily Mail.

У їхньому 5-річному дослідженні погодилися взяти участь 499 пенсіонерів, яким на момент його початку було близько 76.

За перші 10 місяців дослідники п’ять разів зателефонували кожному з добровольців та запитали, що він їв протягом останніх 24 годин. На основі цих відповідей науковці розподілили учасників на три групи.

До першої віднесли тих, хто ласував випічкою, молоком та жирними десертами. До другої увійшли дідусі та бабусі, які дотримувалися правил здорового харчування – їли рис, фрукти, овочі, птицю та рибу. До третьої групи зарахували тих, хто в великих кількостях споживав хліб, смажені страви та алкоголь.

Результати медичних обстежень, що їх протягом 5 років періодично проходили учасники, показали: представники другої групи мали такі ж самі шанси на появу серцево-судинних хвороб, діабету ІІ типу чи метаболічного синдрому, як і їхні ровесники - прихильники менш здорових способів харчування.

Єдине, що побачили науковці, так це трохи більше випадків гіпертонії серед тих пенсіонерів, які полюбляли жирне та солоденьке.

"Результати вказують на те, що, якщо ви доживете до цього віку, у вас буде мало підстав дотримуватися суворих рекомендацій щодо дієти…", - говорить автор дослідження Гордон Дженсен.

"Одначе люди, які упродовж усього життя дотримуються поміркованої дієти, частіше мають у результаті міцне здоров’я", - зазначає він.

Реклама:

Головне сьогодні