Тест

Азаров про скарги на медреформу: логіка людей мені зрозуміла

Про це під час спілкування з журналістами у прямому ефірі "Першого національного" заявив прем’єр Микола Азаров.

"Взагалі реформи системи охорони здоров’я – це справа не проста. Вона проходить непросто навіть у пілотних регіонах. На них більше ресурсів виділяється і уваги більше", - сказав Азаров.

Він також заявив, що "ніхто ніколи не ставив у цих регіонах вимогу скоротити витрати на охорону здоров’я, це суперечить логіці реформи"

Він також пояснив, що йому зрозуміла логіка людей, які нарікають на медичну реформу.

"Часто кажуть, ось у нас у нашому селищі є лікарня. Вона маленька, там немає діагностичних приборів, немає можливості отримати якісне лікування, але вона у нас є. І якщо зі мною щось станеться, я в неї піду, вона поряд, і я отримаю допомогу. Як до таких роздумів ставитись?" - сказав Азаорв.

"З одного боку логіка людей мені зрозуміла. Що ось є поряд медичний пункт, яким би поганим він не був, яким би недосконалим, але я отримаю пораду лікаря. А мені пропонують, що я маю сісти на автобус, проїхати 20 кілометрів і приїхати у сучасну лікарню, у якій діагностують все, поставлять правильний діагноз і вилікують реально", - додав Азаров.

[L]Як відомо, медична реформа проходить у пілотних регіонах – у Дніпропетровській, Донецькій, Вінницькій областях та місті Києві.

З 1 січня в Україні діє загальноукраїнська реформа служби екстреної медицини. Виклики реорганізованої "Швидкої" відтепер поділяються на "екстрені" і "невідкладні", а час доїзду бригади до пацієнта має скоротитися до 10 хвилин у місті і 20 – у сільській місцевості.

Реформи викликали критику медиків.

Українська правда. Життя