Тест

Азаров про уазики "швидкої": у них у кращому випадку є носилки

Про це під час прес-конференції у вівторок заявив прем’єр Микола Азаров.

"Сьогодні я прийняв рішення відправити комісію, розібратися з цією лікарнею, розібратись, що там до чого. Будь-який сюжет перевіряється", - сказав прем’єр і додав, що "спеціалісти перевірять цю ситуацію, яким чином у цьому районі організовано надання медичної допомоги"

"Як це можна залишити велике село без швидкої допомоги. Ніде реформування медицини не має призводити до погіршення надання медичних послуг людям", - зауважив Азаров.

Він також розповів, що цього року заплановано оновлення автопарку швидкої допомоги.

"Ми майже наполовину оновили парк, який у нас досі складається з уазиків. Уявимо собі, що таке уазик. Це машина, вироблена до 90-го року. Чим вона може бути обладнана? У кращому випадку носилками", - сказав прем’єр.

"А ми ж говоримо про те, що треба людині надати допомогу, а не просто приїхати і подивитись на неї", - додав Азаров.

"Ми говоримо про те, що вона (машина швидкої) має мати достатньо діагностичного обладання, аби визачити, що там – інсульт – інфаркт

Як відомо, телеканал ICTV повідомляв, що понад 18 тисяч жителів Уланова та 10-ти навколишніх сіл протестують проти медичної реформи.

[L]Люди бідкаються, що дворічна реформа знищила всі тутешні лікарняні заклади.

Раніше в Уланові була велика лікарня з хірургічним, терапевтичним і пологовим відділеннями загалом на 120 місць. Нині тут лише 40 ліжок терапії.

Тепер взялися реформувати невідкладну допомогу, із трьох карет залишили тільки дві, скоротили двох лікарів і трьох санітарок.

До того ж, відтепер, аби викликати місцеву швидку, мешканці села мають телефонувати у район, а уже звідти повідомлятимуть медбригаді, в який населений пункт потрібно їхати.

"Українська правда. Життя"