Богатирьову звинуватили в дискримінації українських студентів. МОЗ спростовує

— 22 березня 2013, 16:37

Про це йдеться у розпорядженні Міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової.

Відповідна інформація надійшла на адресу керівників вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, які здійснюють підготовку фахівців у галузі знань "Медицина" за спеціальністю "Стоматологія" від директора Центру тестування.

В той же час, результати студентів - громадян іноземних держав, які складали іспит були розіслані 20 березня 2013 року.

"Це яскраво виражена дискримінація і порушення декількох норм Конституції України. Відповідно до частини першої статті 26 Конституції України, іноземці та особи без громадянства, що перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами і свободами, а також несуть такі самі обов'язки, як і громадяни України", - заявили в "Студентському захисті".

"Розпорядження МОЗ не може надавати привілеї іноземцям у порівнянні із громадянами України", - вважають студентські активісти.

Водночас, у МОЗ стверджують, що напередодні самого іспиту на одному з неофіційних приватних сайтів було виявлено нелегальну відскановану інформацію щодо змісту 2/3 питань та відповідей до них одного з 9 варіантів екзаменаційних буклетів зазначеного іспиту для українських студентів, якою скористалася частина студентів.

"Це призвело до порушення об’єктивності одержаних результатів", - вважають в МОЗі.

"Результати складання зазначеного іспиту іноземними студентами стоматологічних факультетів вищих навчальних закладів були визнані валідними та оприлюднені, оскільки Центром тестування МОЗ України не було встановлено порушення регламенту проведення іспиту для цієї категорії осіб",- йдеться в заяві МОЗу.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні