Попри обіцянки Януковича і Азарова, будівництво в "Охматдиті" зупинилось – волонтери

— 24 квітня 2013, 10:01

Про це у своєму відкритому листі до президента і прем’єра написали члени Опікунської ради НДСЛ "Охматдит", представники громадських організацій і волонтери.

В бюджеті 2013 року немає коштів. Чиновники Міністерства фінансів відверто саботують виділення навіть 95 млн., затверджених Верховною Радою. міністр фінансів Юрій Колобов не знаходить часу на підпис під необхідним документом. Чотири місяці 2013 року проект взагалі не фінансується. Таке недбале ставлення вже зупинило будівництво", - йдеться у листі, обнародуваному у середу.

Члени опікунської ради наголошують, що такі дії чиновників можуть призвести до порушення неодноразових обіцянок президента та прем’єр-міністра своєчасно, в IV кварталі 2013 року, завершити будівництво нового корпусу та оснастити його усім необхідним медичним обладнанням для ефективного проведення складних операцій, особливо здійснення трансплантації кісткового мозку від неродинного донора.

[L]Як відомо, наприкінці травня Кабмін розпорядився збільшити на 300 млн. гривень видатки на будівництво лікувально-діагностичного комплексу "Охматдит" та реконструкцію Національного інституту раку.

Згідно з розпорядженням, ця сума виділяється в межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Мінфіну на 2013 рік, за рахунок перерозподілу видатків шляхом зменшення обсягу видатків за програмою обслуговування і погашення боргових зобов'язань за кредитами та збільшення обсягу видатків розвитку за програмою про державні капітальні витрати, у тому числі на будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу "Охматдит", реконструкцію і розширення Національного інституту раку.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні