Усю адміністрацію санаторію, де загинула дитина, відсторонили від посад

— 3 червня 2013, 16:11

Дітей у корпус №6 санаторію "Юність" у Сімеїзі, де обвалився балкон, було заселено всупереч вимогам Міністерства охорони здоров’я України.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Олександр Толстанов на прес-конференції у Кабінеті міністрів, повідомляє УНІАН.

За його словами, використання корпусу № 6 було несанкціонованим.

"У порушення вимог МОЗ, без санкції МОЗу головний лікар розмістив дітей, які прибули зі Львівщини, у корпусі, який не був дозволений до застосування, до того, щоб у ньому перебували діти, нехтуючи правилами безпеки", - сказав чиновник.

"Не було дозволу ні СЕС, ні пожежної служби. Тим паче, що у 2007 році у закладі була комплексна перевірка, після того ще три комплексні перевірки. Кількість ліжок було зменшено зі 160 до 120", - наголосив він.

"На період перевірок цей корпус не експлуатувався, це підтверджено відповідними документами. Дітей було поселено всупереч вимогам міністерства, яке заборонило йому (головлікарю) застосування цього корпусу", - запевнив Толстанов.

Заступник міністра уточнив, що у санаторії "Юність" цілий рік оздоровлюються діти, які хворіють на туберкульоз або перебувають у групі ризику щодо туберкульозу.

"100% оздоровлювалися безкоштовно. Це діти з усієї України. Термін лікування індивідуальний", - зазначив Толстанов.

Він повідомив, що з 1 червня у Криму працює комісія під головуванням заступника міністра охорони здоров’я Романа Богачева.

"У комісії задіяні фахівці з усієї України. Кількість персоналу і кваліфікація буде переглянуті. Усі люди, що причетні до цього випадку, будуть покарані. Життю та здоров’ю дітей, які перебувають зараз у санаторії "Юність", нічого не загрожує. Вони забезпечені і лікуванням, і хачуванням. Дітей, які перебували у непридатному приміщенні, переселено до інших санаторіїв", - сказав Толстанов.

Він також поінформував, що комісія МОЗ перевірила ще 5 протитуберкульозних санаторіїв Криму, де грубих порушень не виявила.

За словами Толстанова, на сьогодні усунено з посад усю адміністрацію санаторію – головного лікаря, начальника медичної частини, начальника педагогічної частини, інженера охорони праці, заступника головлікаря з економічних питань.

Як відомо, ввечері 30 травня у санаторії "Юність" у Сімеїзі обвалилася частина балкону на 3-му поверсі, коли на нього вийшли троє дітей. 10-річна дівчинка загинула, 11-річна перебуває в лікарні з травмами.

Спальний корпус санаторію, де обвалився балкон, побудовано в 1906 році.

Міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв стверджує, що санаторій був у "чорному" списку Мінкурортів Криму, оздоровниця перебуває в аварійному стані, його відомство не рекомендувало туристам відвідувати санаторій.

Реклама:

Головне сьогодні