У санаторії в Криму обвалився балкон, на якому були діти. Відео. Фото

— 31 травня 2013, 10:24

В результаті події - дві дівчинки отримали травми різного ступеню тяжкості і були доправлені до лікарні. За останніми повідомленнями дівчинка, яка перебувала в реанімації, померла.

Повідомляється, що балкони були у аварійному стані, але виходи до них не були закритими. Спальний корпус, у якому обвалився балкон, 1906 року будівництва.

Як повідомляє прес-служба МНС, на місці події працює спільна комісія у складі співробітників ДСНС, МВС та Міністерства охорони здоров’я.

Крім того, як повідомляє ЛігаБізнесІнформ, на відео, що розміщене на YouTube, за кадром чути голоси людей, які викликають на місце трагедії швидку допомогу і цікавляться, чи є в санаторії медичний персонал. Пізніше на місці події збираються люди, що критикують стан будівлі. При цьому на місці події немає міліції.

Один зі свідків події на сторінці санаторію ВКонтакте описав інцидент так: "Сьогодні я був свідком, як у цьому санаторії провалився балкон на 3-му поверсі через відсутність ремонту. Провалилось чотири дитини - один хлопчик і три дівчинки років 10-12. Хлопчик і одна дівчинка впали на 2-й поверх. Одна дівчинка повисла на арматурі, її з криками витягла мати. Четверта дівчинка впала головою вниз на асфальт. Швидше за все, вона, коли падала, зачепилася за 2-й поверх, бо лежала в 3-х метрах від будівлі. Через 20 хвилин її забрала швидка допомога. Адміністрацію санаторію ніхто не бачив. Жінка, яка відповідала за цих дітей, говорила, що батькам не варто телефонувати, бо вони будуть переживати".

У коментарях під відео з'явився ряд критичних записів - користувачі критикують автора ролика за те, що подібне відео, де родичі можуть побачити свою постраждалу дитину, публікувати не можна.

Очевидці розповідають, що сліди трагедії тут же спробували приховати.

Як розповіли журналістам, змивати кров дівчинки, яка впала на асфальт, змусили двох хлопчаків.

"На асфальті на лівому боці лежала дівчинка без свідомості. Ми її боялися чіпати, звали, верещали, бігали по корпусах діти - просили медсестер, медпрацівників, начальство - ну хоч кого-небудь, хто володіє медичними навичками, допомогти їй. Дівчинка була в дуже критичному стані, кров прибувала, сочилася", - розповіла журналістам одна зі свідків події Марина Кучмина.

За її словами, після того, як прибули медики і завантажили постраждалу в "швидку", з'явилися хлопчаки з відрами води.

"Я не знаю, від кого поступив цей наказ, знаю, що точно хлопчик Саша і хлопчик Міша - вони бігали по сходинках, з корпусу носили відра води. По-моєму, 5 відер води знадобилося, щоб змити кров", - розповіла жінка.

Українська правда. Життя

Фото www.stejka.com

Реклама:

Головне сьогодні