МОЗ обіцяє перевірити психіатричні клініки

— 23 липня 2013, 13:43

Відомство планує перевірити умови проведення первинного психіатричного огляду та госпіталізації в психіатричний стаціонар без усвідомленої згоди пацієнта, а також надання психіатричної допомоги недієздатним під час стаціонарного лікування.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Крім того, МОЗ обіцяє запровадити на рівні регіонів дієвий моніторинг за дотриманням в клінічній практиці діагностичних критеріїв Міжнародної класифікації хвороб (МКХ-10).

Як зазначається, МОЗ радить своїм структурним і галузевим підрозділам в регіонах налагодити позитивну співпрацю з громадськими організаціями та ЗМІ щодо моніторингу прав людини під час надання стаціонарної психіатричної допомоги, охорони психічного здоров’я як важливої складової якості життя людини.

Як відомо, у середині липня у Запоріжжі затримали й примусово помістили в психіатричну лікарню активістку Раїсу Радченко, яка раніше критикувала міліцейське свавілля й збирала підписи за відставку мера.

Громадські активісти вимагали її негайного звільнення.

Вони також вимагали забезпечити проведення неупередженої психіатричної експертизи за межами Запорізької області, за участю лікаря-психіатра із Асоціації психіатрів України, та лікарів-психіатрів, яких до складу комісії запропонує сама Раїса Радченко або її захисники.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні