Україна - перша в Європі за смертністю від серцево-судинних захворювань

— 17 вересня 2013, 11:17

Про це повідомив головний позаштатний терапевт Міністерства охорони здоров’я України Василь Нетяженко, якого цитує прес-служба відомства.

За його словами, в Україні зареєстровано понад 12 мільйонів осіб, хворих на артеріальну гіпертензію.

Головний терапевт країни також звернув увагу на роль фізичного навантаження при лікуванні та профілактиці гіпертонічної хвороби. Особливо важливо застосовувати диференційований підхід до фізичних навантажень.

Для молодих необхідне одне навантаження, а для людей похилого віку - упорядкована фізична активність та правильне харчування, зменшення вживання солі в раціоні, вимір холестерину, постійний контроль артеріального тиску тощо.

"Здоровий спосіб життя, здорове харчування, відмова від паління, упорядкована фізична активність та контроль артеріального тиску – це все дозволить уникнути серцево-судинних захворювань", - резюмував Василь Нетяженко.

Він також нагадав, що в Україні започаткований Пілотний проект з державного регулювання цін на лікарські засоби для гіпертоніків: кожен хворий на гіпертонію має можливість отримати знижку на відповідні ліки (15-20%).

Нещодавно було прийняте доповнення до програми і певні ліки будуть відшкодуватися на 90% вартості.

Реклама:

Головне сьогодні