Педіатри радять не давати дітям мобільні телефони і планшети на довго

— 29 жовтня 2013, 13:30

"Надмірне медіаспоживання веде до ожиріння, поганої успішності в школі, агресії і поганого сну", - попереджає Марджорі Хоган, педіатр і один з авторів доповіді, якого цитують Вести.ru.

У зв'язку з цим, вона закликає батьків заборонити своїм дітям користуватися смартфоном або планшетом під час їжі і відразу після сну. Час, який підлітки приділяють розважальному контенту, слід обмежити двома годинами на день. Крім того, в їхніх спальнях не повинно знаходитися телевізорів і підключених до інтернету пристроїв.

За даними опитування, проведеного кілька років тому Kaiser Family Foundation, у 2009 році американські підлітки у віці від 8 до 18 років витрачали в середньому 7 годин і 38 хвилин на день на перегляд телевізора, відеоігри, комп'ютери, музику й інший медіаконтент. Приблизно третина з двох тисяч молодих людей відповіла, що їх не обмежують у часі, який вони проводять за електронними розвагами.

Згідно з більш свіжим дослідженням від Common Sense Media, в 2013 році мобільний пристрій хоча б раз використовували 38% малят до 2 років. У 2011-му таких було 10%. Крім того, за даними організації, 17 % дітей у віці 8 років і молодше щодня користуються смартфонами і планшетами. У 2011 році їх було майже вдвічі менше.

Реклама:

Головне сьогодні