Іспанські вчені виявили лікарські властивості шоколаду

— 19 листопада 2013, 09:55

Такого висновку дійшла група вчених з Університету Гранади, грунтуючись на результатах проведених дослідів, пише Еspanarusa.com.

Експерти відзначають, що, незважаючи на постійні заяви дієтологів і публікації в пресі про те, що "шоколад є найкоротшим шляхом до набору зайвої ваги", споживання саме цього продукту зростає швидше за інших - він становить вже 4,7% від загального обсягу споживчого кошика іспанців.

"Якщо зайнятися вивченням питання про шоколад більш серйозно і не зупинятися на чергових звинуваченнях його в тому, що він призводить до ожиріння, виявиться, що любити цей продукт можна не тільки за смак і аромат. Їжте шоколад в міру, і не буде жодних проблем", - каже один з керівників університетської групи Магдалена Гарсія Куенка.

За її словами, проведені лослідження свідчать, що шоколад може бути досить ефективним засобом позбавлення від постійного кашлю та ліками, що лікують від діареї. "Какао містить речовини, що гарно впливають на хімію мозку, викликаючи у людини почуття спокою", - каже вона.

Реклама:

Головне сьогодні