Більше 15 тис. осіб звернулися за психологічною допомогою після Майдану

— 14 березня 2014, 15:10

Про це повідомив під час брифінгу керівник служби Володимир Погорілий, якого цитує прес-служба організації.

Найчастіше до психологів зверталися з особистими проблемами, зокрема: страх, зневіра, тривога, родинні та інші конфлікти, проблеми зі сном та агресивністю, самотність, залежності тощо.

Після подій 18-21 лютого зросла кількість запитів стосовно переживання горя та втрат, невизначеності у майбутньому, тривоги стосовно цілісності країни. Окрім індивідуальної, проводилася й групова робота: заняття з арт-терапії та тренінги (вибудовування майбутнього, інші).

Також дещо регулярними є випадки загострення хронічних психічних та соматичних захворювань. В середньому, за добу волонтери психологічної служби приймають щонайменше 50-100 людей (під час бойових дій ця кількість зросла до 200-300), серед них не лише учасники акцій протесту, але й кияни та гості міста.

Крім того, філії ПСМ для роботи з людьми, що повертаються додому з Євромайдану розпочинають свою роботу у містах Дніпропетровськ, Харків, Суми, Полтава, Львів тощо.

Працює телефонна лінія психологічної допомоги та телефон довіри: тел. 380 99 093 80 10 (МТС), 380 68 6994171 (Київстар) і 380 93 436 67 33 (Life), за якими можна дізнатись про контактні номери фахівців із Української спілки психотерапевтів, які надають психологічну допомогу в областях на волонтерських засадах.

"Психологічна служба дотримується принципів незалежності від політичної заангажованості та виокремлення особистих поглядів від професійної діяльності. Професійна етика вимагає від кожного, хто приймає участь в роботі служби, зберігати нейтральність та об`єктивність стосовно різних груп людей, які є учасниками конфлікту", - йдеться у повідомленні служби.

Як відомо, психологічна служба Майдану працює з 2 грудня 2013 року, а 25 січня 2014 року розпочала свою роботу телефон довіри та психологічної підтримки Психологічна служба Майдану створена за ініціативою психологів, психотерапевтів та психіатрів, які працюють на волонтерських засадах та надають професійну соціальну та психологічну допомогу (підтримку) тим, хто її потребує, в межах своєї компетенції та етичного кодексу.

Гаряча лінія консультаційного центру Психологічної служби Майдану 096 73-300-100 (офіс знаходиться у приміщенні МакДональсу на Майдані, м.Київ вул.Софіївська,½)

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні