Здоров'я літніх людей зміцнять навіть дві хвилини спорту на тиждень – лікарі

— 28 липня 2014, 13:18

Пенсіонери, котрі взяли участь у 6-тижневому експерименті, стали почуватися краще. Навіть їхній кров'яний тиск знизився.

Про це пише The Telegraph із посиланням на Journal of the American Geriatrics Society.

Як впливають фізичні навантаження на процес старіння людини, досліджували вчені з Університету Абетрей.

Дідусі та бабусі інтенсивно тренувалися по одній хвилині двічі на тиждень. У розроблених для них програмах був, зокрема, біг та їзда на велосипеді. Піддослідні почали з шести підходів по 6 секунд та поступово збільшували тривалість навантажень. Науковці пильно слідкували за серцебиттям учасників і за тим, щоби пенсіонери не забували перепочивати.

"Суспільство загалом негативно ставиться до процесу старіння, бо кожен знає, що коли старішаєш, тобі стає важче виконувати буденні справи, як то вставати зі стільця, ходити на закупи", - констатує доктор Джон Бебредж.

"Це дослідження допомогло нам з'ясувати, що лише одна хвилина фізичних вправ двічі на тиждень покращила не лише фізичне здоров'я (учасників)…, але й дала їм відчуття здатності бути фізично активними", - зазначив науковець.

На думку вчених, короткі, але інтенсивні фізичні вправи – це вихід для тих людей похилого віку, яким бракує часу на регулярні довгі прогулянки тощо.

Реклама:

Головне сьогодні