Маленькі кроки до великих змін: 7 правил для здорового і щасливого життя

— 23 березня 2015, 14:49

Принаймні так йдеться у книзі доктора медичних наук Френка Ліпмана, який створив видання для тих, хто хоче розпочати нове здорове життя, але не знає як, пише The Huffington Post.

Різнокольорові овочі щодня

Різнокольорові овочі та деякі фрукти повинні складати більшу частину раціону людини.

Інтенсивні кольори вказують на наявність фітонутрієнтів (вітаміни та мінерали - авт.) та біологічних речовин, що захищають рослини від вірусів і пропонують аналогічні переваги для людини.

Тренуйтеся так, як бавляться діти

Наші тіла не пристосовані, аби працювати на великі дистанції. Ми збудовані так, аби наздогнати здобич і зупинитися. Або ж втекти від небезпеки і знову зупинитися. Це і є те, що працює якнайкраще та тримає нас у формі: суміш коротких періодів інтенсивного фізичного навантаження із періодами неквапливого руху.

by frank thompson photos

Для цього вам не потрібен особистий тренер. Коли ви займаєтеся, пробіжіть хвилину швидко, а потім пройдіться ще п'ять хвилин. Ця система є органічною для багатьох класів йоги (тримається позиція протягом двох хвилин, а потім відпочиваєте у позі ембріона).

З таким "інтервальним" способом підготовки, ви спалюватимете більше калорій.

Проводьте багато часу з людьми, яких ви любите

Це фактор здоров'я та "підзарядка" для вашої імунної системи. Ви повинні оточувати себе тими людьми, які приємні для вас, з ким ви можете посміятися, вільно говорити про свої проблеми та уважно слухати. Ви повинні мати змогу бути собою.

Кадр із кінофільму "Секс і місто 2". Фото nashvillescene.com

Якщо вам пощастить, ця система вбудується у ваш день, стане звичною. Навіть якщо це потребуватиме зусиль з вашої сторони, все одно зробіть так. І не думайте, що лист електронною поштою, повідомлення у Facebook чи дзвінок телефоном замінить фізичну близькість.

Купуйте зелене щотижня

Темно-зелені листові овочі: більш поживні, "калорія до калорії", на відміну від інших овочей.

Овочі-хрестоцвіти (брокколі, цвітна капуста, руккола, брюссельська та китайська капуста тощо.) знижують вірогідність захворіти на рак.

Авокадо: захистить організм від серцево-судинних захворювань, раку та деяких дегенеративних хвороб.

Photographs by Gentl & Hyers

Чорниці: запобігають раку, діабету, хворобам серця, виразкам та високому кров'яному тиску.

Яйця: повні на білки та корисні жири.

Волоський горіх: містять омега-3 та інші поживні речовини, які допомагають захистити серце.

Гуляйте босоніж

Знімайте взуття та ходіть по траві, або піску, коли є така можливість. Це не лише зміцнить вашу імунну систему, "познайомивши" вас з незнайомими мікробами, а й трохи "підзарядить".

by ps76df

Так само, як ми отримуємо вітамін D від сонця і кисень із повітря, у той самий спосіб ми отримуємо електрони від землі, що мають заспокійливу і цілющу дію на все тіло.

Займайтеся улюбленою справою, хоча б 10 хвили на день

Це неймовірно потужне зцілення. Ми всі гадаємо, що в нас немає часу. Але більшість з нас все таки може його знайти (хоча б той час, який ми проводимо он-лайн). Це не повинно бути щось глобальне.

Фото з Flickr by Angela Butler

Достатньо намалювати ескіз, поки ви їдете у автобусі, потанцювати під гучну музику у вітальні або зіграти на музичному інструменті. Не робіть це метою, а залиште приємним додатком.

Дивіться вгору

Будьте в тому, що вас оточує. Озиратися та дивитися вгору, мати зоровий контакт із іншими - речі, про які ми серйозно забули у епоху смартфонів.

by Vol-au-Vent

Побачте небо, подивіться на компостер у автобусі, зверніть увагу на людей, які знаходяться поруч із вами, поки ви їсте свій обід. Замість того, аби ховати свою голову в екрані смартфону і вживати "фастфуд для очей", підніміть голову та відчуйте себе у середовищі, в якому ви є.

Реклама:

Головне сьогодні