Усім встати!: Eксперти закликають офісних працівників боротися з сидячим способом життя

— 5 червня 2015, 16:23

Так наприклад організація Public Health England, що співпрацює з експертами з Британії, США та Австралії, закликає до "революції" офісного простору. Наприклад, звичайні столи пропонується замінити на трансформери, за якими можна буде працювати як сидячи, так і стоячи.

У Скандинавії такими столами вже користуються близько 90% працівників, пише The Guardian.

Науковці мають й інші дієві поради – розташовувати робочі місця якнайдалі від туалетів, щоби працівникові, хоч-не-хоч, а доводилося пройтися. На комп’ютерах можна встановлювати таймери, які нагадуватимуть людям, що настав час трохи порухатися.[L]

Адже дослідження вказують на те, що людям, які найбільше часу проводять сидячи, діабет 2 типу та серцево-судинні хвороби загрожують удвічі більше, ніж тим, хто багато стоїть та рухається. Ризик раку для тих, хто багато сидить, є на 13% вищим, а ризик летального кінця – на 17%.

За результатами дослідження, результати якого опублікував British Journal of Sports Medicine, середньостатистичний офісний працівник сидить 65-75% свого робочого часу.

Між тим учені навіть вирахували: кожна година, проведена не на ногах, збільшує ризик передчасної смерті на 5%.

"Усі ми – раби звичок, і ми прийшли до неправильного висновку, буцімто сидіння – це оптимальний спосіб виконання офісної роботи", - говорить співавтор дослідження Гевін Бредлі.

Зі слів експерта, деякі завдання, як то письмо або рахування, дійсно зручніше виконувати сидячи. Але проводити зустрічі або розбиратися з поштою можна і звівшись на ноги.

Бредлі радить не стидатися і вставати за робочим столом, не боячись реакції колег.

Реклама:

Головне сьогодні