Навіть помірне споживання алкоголю підвищує ризик захворіти на рак - вчені

— 19 серпня 2015, 10:58

Стаття щодо цього була опублікована у журналі British Medical Journal, на основі двох великих досліджень, в яких взяли участь понад 100 тис. дорослих, повідомляє Бі-Бі-Сі. Особливо помітним виявився зв'язок алкоголю та раку молочної залози.

Експерти кажуть, що споживачі мають лімітувати споживання алкоголю та влаштовувати "безалкогольні дні". Вони також кажуть, що не існує гарантовано безпечного рівня споживання алкоголю, але якщо ви п'єте в межах рекомендованих добових лімітів, рівень шкоди здоров'ю зводиться до мінімуму.

Ліміт

Британська організація, що опікується здоров'ям "National Health Service", рекомендує такі ліміти вживання алкоголю.

Чоловіки не повинні регулярно випивати більше ніж 3-4 одиниць (дві банки пива міцністю 4,5%) на день. Жінки мають обмежити споживання до 2-3 одиниць (дві маленькі склянки вина міцністю 12% на день). Ці норми наразі ще розглядаються та можуть змінитися.

В американському дослідженні рекомендують одну маленьку склянку вина для жінок та дві маленькі (0,3) пляшки пива для чоловіків.

У жінок вчені помітили ризик розвитку раку молочної залози, пов'язаний із алкоголем. Він збільшувався навіть після одного алкогольного напою на день.

Крім того, вчені звертають увагу на зв'язок серед чоловіків-курців та колишніх курців, які вживали помірну кількість алкоголю із певними видами раку.

Ризики

Алкоголь пов'язаний із раком рота, горла, стравоходу, кишківника, печінки та молочної залози;

Куріння та алкоголь разом ще більше збільшують ризик захворіти на рак;

Всі види алкоголю підвищують ризик захворіти на рак;

Чим більше ви п'єте, тим більший ризик;

Зменшення споживання алкоголю, знижує ризики захворіти на рак;

Реклама:

Головне сьогодні