Тест

В Україні зафіксовано два випадки захворювання на поліомієліт

В результаті, дітей віком 4 роки та 10 місяців паралізувало. Випадки сталися 30 червня та 7 липня цього року. Обидва - у Закарпатській області, повідомляє Рolioeradication.org.

Обидві дитини попередньо не вакциновані від поліомієліту. Слід зазначити, що розповсюдження поліовірусу cVDPV виникло в результаті низького охоплення вакцинацією в країні з 2008 року. У 2014 році тільки 49% дітей були повністю вакциновані від поліо.

Міністерство охорони здоров`я наразі здійснює негайні кроки для убезпечення українців від хвороби.

"Ми працюємо з Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я та ЮНІСЕФ в контексті негайного реагування на спалах, аби зупинити розповсюдження вірусу. Такі дії включатимуть масштабні заходи щодо додаткової вакцинації дітей оральною поліовакциною (ОПВ). Вакцина ОПВ найбільш ефективна для того, щоб зупинити розповсюдження вірусу та забезпечити колективний імунітет", - сказав Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі під час прес-брифінгу в МОЗ.

За словами лікаря Комаровського, для захисту від циркулюючого вірусу оптимальною є жива оральна поліомієлітна вакцина (ОПВ) - яка в краплях, а краплі - в рот. "Якщо вам будуть пропонувати інактивовану вакцину (ІПВ) - це менш ефективно", - каже він.

В Украине полиомиелит. 2 случая, оба в Закарпатье, не связаны друг с другом, дети не привиты. Одному ребенку 4 года, вто...

Posted by Евгений Комаровский on 1 сентября 2015 г.

Випадки циркуляції cVDPV дуже рідкісні, проте очікувані у країнах з великою кількістю невакцинованих груп населення. З 2009 по 2013 роки випадки cVDPV спостерігалися в Афганістані, Камеруні, Чад, Кенії, Нігерії, Пакистані, Сомалі, Ємені.

У всьому світі за останні десять років понад 10 мільярдів доз вакцини ОПВ було направлено понад 2,5 млрд дітей, у результаті чого вдалося попередити понад 3,5 млрд випадків поліо.

"Українська правда. Життя"