До Всесвітнього дня сексуального здоров'я: 7 наукових фактів про користь сексу

— 5 вересня 2015, 10:10

А ще під час занять коханням спалюється стільки енергії, що це можна вважати видом фізичного тренування.

4-те серпня – це Всесвітній день сексуального здоров'я. Тому видання The Telegraph вирішило розповісти про те, яка від сексу користь.

Секс – це природне знеболювальне

У результаті дослідження, результати якого оприлюднив Bulletin of Experimental Biology and Medicine, оргазми зменшують чутливість до болю вполовину. Це відбувається завдяки ендорфінам, і така "пігулка" діє швидше, ніж будь-які ліки з аптеки.

Секс долає недуги

За результатами дослідження, які наводить Psychology Report, люди, котрі займаються сексом 1-2 рази на тиждень, мають на 30% вищий рівень імуноглобуліну А (IgA), ніж сексуально неактивні чоловіки та жінки. Водночас найнижчий рівень IgA було виявлено в тих піддослідних, хто кохався частіше, ніж двічі на тиждень.[L]

Секс долає стрес

Видання Biological Psychology пише, що чоловіки, котрі нещодавно займалися сексом, краще реагують на стресові ситуації.

Цікаво, що не лише секс, а й інші види тактильного контакту допомагають протистояти стресу. У експерименті, про який пише Behavioural Medicine, брали участь пари. Частина з них трималися за руки протягом 10 хвилин, частина – обіймалися протягом 20 секунд, і добровольці з третьої групи нічого такого не робили. Потім учасників "занурювали" у стресову ситуацію, наприклад, просили виступити перед публікою. Найспокійнішими лишилися саме ті, хто обіймався.

Секс допомагає серцю

Чоловіки, котрі кохаються двічі на тиждень, тим самим уполовину зменшують ризик захворювань серця, стверджують науковці з Дослідницького інституту Нової Англії в Массачусетсі. На думку вчених, лікарі мають просто-таки призначати своїм пацієнтам секс.

Секс стимулює мозок

У лабораторних пацючків, котрі регулярно парувалися, вчені зареєстрували вищий рівень проліферації клітин гіпокампа – частини мозку, пов’язаної з пам’яттю. Також у них інтенсивніше утворювалися зв’язки між клітинами мозку, писало видання PLoS ONE.

Секс продовжує молодість

На думку доктора Девіда Вікса, котрий очолював геронтологічне відділення Королівської лікарні в Единбурзі, завдяки регулярному сексу людина може виглядати на 5-7 років молодше.

По-перше, він додає здоров'я, а здорова людина завжди виглядає молодшою. А ще гормони, що вивільняються під час коїтусу, допомагають шкірі довше лишатися еластичною та без зморшок.

Секс подовжує життя

У 1997-му році дослідники підрахували, що чоловіки, що мають принаймні два оргазми на рік, додають собі вісім років життя. Сподіваймося, для жінок ця закономірність теж діє.

Нагадаємо, нью-йоркський майстер йоги розказав про асани, котрі покращують сексуальне життя.

Реклама:

Головне сьогодні