Вчені США потенційно знайшли ліки від раку

— 16 лютого 2016, 17:04

Результати дослідження науковці представили на саміті Американської асоціації сприяння розвитку науки у Вашингтоні, пише The Іndependent.

Під час дослідження пацієнтам вводили генетично модифіковані імунні клітини, або так звані Т-лімфоцити.

Пацієнти з пізніх стадій раку крові, яким прогнозували, що вони проживуть не більше п'яти місяців, показали повну ремісію після 18 місяців подальших перевірок без будь-яких ознак повернення захворювання. Таких випадки зафіксували у 90% із 35 досліджуваних.

Отак виглядає клітина Т-лімфоциту. Фото Corbis

"Ми не виявили у них жодних ознак лейкемії, використовуючи дуже точні технології", – зазначає один із керівників дослідження професор Стенлі Рідделл, уточнивши, що цим хворим не допомагали жодні традиційні методи лікування.

Також такий метод досліджували на 40 хворих із діагнозами неходжкінська лімфома та хронічний лімфоцитарний лейкоз. Більше 80% пацієнтів реагували на лікування. Близько половини з них теж досягли повної ремісії протягом 18 місяців.

Наразі фахівці закликали проявляти обережність до використання Т-лімфоцитної терапії, кажучи, що він не працює для всіх, і деякі пацієнти відчували токсичні побічні реакції і померли.

Вони уточнили, що будуть проводитися подальші дослідження, оскільки поліпшення, які демонстрували деякі пацієнти були безпрецедентними.

Реклама:

Головне сьогодні