Травень – місяць профілактики раку шкіри. Історія одного зцілення

— 1 травня 2016, 11:30

Існують різні види раку шкіри. За приблизними підрахунками, меланома становить лише 1% серед них. Але саме вона є найагресивнішою формою.

Вчасне виявлення дає шанс позбутися хвороби.

Медичний юрист та блогер Бріджит Катшелл дізналася на собі, як це буває – ти випадково помічаєш дивну родимку, і виявляється, що вона – вже не просто родимка.

Приблизно рік тому чоловік помітив саме таке утворення на плечі дружини, пише The Huffington post.

Тоді минуло лише півроку з моменту завершення курсу хіміотерапії, який жінці призначили через рак грудей.

Один із ризиків розвитку меланоми – це знижений імунітет. У випадку Бріджит, захисні сили організму послабила хіміотерапія.

Жінка перевірила родимку і їй повідомили, що це була меланома на ранній стадії, коли вона ще не проникла у шкіру – в епідерміс.

Блогер Бріджит Катшел зі своїм собакою. Жінка наважилась розповісти про свій досвід боротьби з меланомою. Фото з Twitter

Утворення розташувалося на плечі позаду, де рука з’єднується з тілом, тож ця область часто піддається тертю. Потрібна була операція, і видалити довелося ще й 3 см шкіри навколо меланоми.

"Моя реакція була такою: що за несправедливість! Тепер мені і з цим треба впоратися! Шрами були величезними, і рука була схожою на Франкенштейнову. Деякий час мені довелося носити слінг, щоб підтримувати руку і мінімізувати усі рухи й тертя", – розповідає жінка.

"Додаткові лабораторні тести підтвердили, що шкіра навколо була чистою. Кожні 3 місяці з того часу я перевіряюся знову і знову – цього разу не вдома, а у фахівця. Якщо все й далі буде добре, перевірки тануть частішими – кожні 6 місяців".

Бріджит довелося боротися з двома онкозахворюваннями, однак вона не опустила рук. Фото з Твіттера

"Я дуже вдячна за те, що знайшли цю хворобу так рано. Від шраму залишилася лише тонка лінія".

"Дорослою я завжди брала з собою сонцезахисний крем. Однак відтепер я мащу його перед тим, як одягаюся на вулицю, ношу широкополого капелюха, і не виходжу на сонце з 10-ї до 16-ї. Це зайва нагода насолоджуватися заходом сонця".

Бріджитт застерігає, що будь-яка зміна на шкірі може бути симптомом раку: ранка, яка не загоюється, зміни у старій родимці, поява нових. Ось чому так важливо бути знайомим зі своєю шкірою – з кожним сантиметром її.

Подрузі Бріджит Рене не так пощастило. Її меланома охопила мозок, і ось вже 18 місяців жінка мужньо переживає операцію за операцією, хіміо- та радіотерапію.

Її форма хвороби виявилася агресивною, тому відвойовує собі нові можливості.

Реклама:

Головне сьогодні