Супрун просить інформувати МОЗ про відкритість реанімацій

— 12 серпня 2016, 18:13

Про це вона повідомила під час зустрічі з активістами, які відстоювали впровадження в дію наказу про відкритий доступ до реанімацій.

"Наказ Міністерства охорони здоров'я щодо відкритих реанімацій пішов по регіонах і ми нічого не змінюємо", – запевнила Супрун.

Наказ про допуск відвідувачів у реанімацію набув чинності 29 червня 2016 року.

Він дозволяє цілодобовий вхід у реанімацію для всіх відвідувачів, а не тільки для родичів. Крім того, навідати можна пацієнтів будь-якого віку.

[L]Міністр уточнила, що "цього тижня мали розмову з представниками регіонів і запевнили всіх, щоб вони виконували цей наказ".

"Коли будуть проблеми, щоб відразу зверталися до нас і щоб ми могли реагувати: піклуватися і за безпеку лікарів, і розуміти, що дітям та дорослим важко залишатися одним в реанімації, коли немає поруч близьких", – процитувала Супрун для "Української правди. Життя" її прес-служба.

У свою чергу активістка руху ‪#‎пустітьуреанімацію Анастасія Леухіна у своєму Facebook повідомила, що міністр попросила допомоги у зборі інформації про практику виконання наказу в лікарнях.

"Нам потрібна буде допомога активістів та журналістів на місцях для проведення моніторингу стосовно виконання наказу в лікарнях. Привід для оптимізму є. Нам ще доведеться добре поборотися але зраду оголошувати рано", – написала вона.

Народна депутатка Ольга Богомолець у вівторок, 2 серпня, заявила, що комітет Верховної Ради свідомо не підтримує законопроект, який дозволяє відкритий доступ родичам в реанімаційні відділення.

Депутатка виклала статтю, у якій йдеться про побиття в. о. завідувача реанімаційного відділення Житомирської обласної лікарні.

При цьому у 2015 році Богомолець особисто обіцяла благодійному фонду "Таблеточки" ініціювати створення при МОЗ робочої групи для вирішення проблеми доступу до анестезіологічних відділень та інтенсивної терапії.

Реклама:

Головне сьогодні