Супрун заявила, що необхідні для дітей вакцини вже доступні в Україні

— 31 серпня 2016, 11:35

Раніше ЮНІСЕФ вже закупив вакцини від КПК (від кору, паротиту та краснухи), гепатиту Б, АКДП (кашлюку, дифтерії і правцю), АДП-М (дифтерії та правця для дорослих), АДП (дифтерії та правця для дітей), вакцину проти сказу і вакцину bOPV (бівалентну оральну поліомієлітну вакцину).

Усі придбані препарати входять до національного календаря щеплень, розробленого для захисту дітей від небезпечних захворювань завдяки вакцинації, йдеться на сайті МОЗ.

Вакцини bOPV та АКДП будуть завезені найближчим часом, а всі решта уже є в Україні.

[L]"Протягом нинішнього циклу закупівель МОЗ за допомогою трьох міжнародних організацій, ЮНІСЕФ, ПРООН та Crown Agents, придбало лікарських засобів та вакцин на загальну суму більше 2,2 млрд гривень", – заявила в.о. Міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун.

МОЗ планує у найближчі роки продовжити закуповувати найважливіші лікарські засоби та вакцини через міжнародні організації, щоб уникнути корупції.

"Такі міжнародні закупівлі дозволили зекономити біля 790 мільйонів гривень (у порівнянні із 2014 роком). Вони також сприяли подоланню монополії виробників – нині 40% вакцин та лікарських засобів придбано у нових постачальників", – додала Супрун.

Вакцини, придбані міжнародними організаціями для використання в Україні, пройшли кваліфікацію Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) та виготовлені провідними світовими виробниками відповідно до міжнародних стандартів.

Реклама:

Головне сьогодні