Дві третини людей у світі страждають від перевтоми – дослідники

— 27 вересня 2016, 14:30

Проект "The Rest Test" започаткували науковці Даремського університету, залучивши понад 18 тисяч респондентів, пише The Daily Mail.

Фахівці аналізували звички та погляди на відпочинок у людей зі 134 країн світу.

Результати дослідження показали, що 68% людей потребують більше відпочинку. Разом із тим, опитані, які не відчували перевтоми, мають достаток удвічі вищий, ніж люди, які засвідчили, що хотіли б відпочивати більше.

"Дослідження вкотре довело, що уміння людини відпочивати та її рівень прибутку – дуже пов'язані, – наголосила керівниця проекту, соціологиня Фелісіті Коллард.

Ми дуже щасливі, що результати суперечать стереотипові, ніби відпочивають тільки ледарі".

[L]У процесі розробки дослідники запитували респондентів, наскільки сильно відпочинок впливає на їхнє самопочуття, як відрізняються погляди на те, що таке справжній відпочинок.

Учасникам дослідження також пропонували відповісти на запитання, чи вважають вони себе відповідальними за те, скільки часу відпочивають та яких зусиль докладають, аби не перевтомлюватися.

За результатами, читання визнали найпопулярнішою формою релаксації. Одразу за ним слідують відпочинок на свіжому повітрі, час, проведений на самоті, прослуховування музики та цілковита бездіяльність.

Проект також передбачав підрахунок кількості годин, які респонденти витрачають на перепочинок протягом доби.

68% людей у світі потребують більше відпочинку. Фото alanpoulson/Depositphotos

Загалом, дослідження показало, що молодші люди із більшим прибутком перебувають у спокої менше часу. Люди, які працюють позмінно або вночі так само рідше відпочивають.

"Інтригує той факт, що у переважній більшості випадків люди відпочивають на самоті. Очевидно, варто враховувати не тільки загальну кількість годин у спокої, а також ритм роботи людей та час, який вони проводять із іншими та наодинці", – підсумувала Коллард.

Реклама:

Головне сьогодні