Інститут серця каже, що відкрив філію. На неї нема дозволу МОЗ

— 11 січня 2017, 11:28

Наприкінці грудня на своєму офіційному сайті Інститут серця повідомив про відкриття філії. Пізніше цю інформацію з сайту прибрали, наразі вона збережена лише у скрінах кешу.

Скріншоти з кешу сайту Інституту Серця. Сторінку з повідомленням про відкриття філії, потім видалили

Водночас Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що не давало погодження на відкриття філії у Луганській області.

"Якщо цей факт (відкриття філії – ред.) підтвердиться – йдеться про пряме порушення статуту Інституту серця", - зазначається у повідомленні.

Відомство зауважує, що у випадку проведення коронарографії та стентування у цій "філії" Інституту серця оплату за ці послуги перераховують з місцевих бюджетів на рахунки до ТОВ "Альфа-медика" у розмірі понад 49 тис. гривень за одну процедуру.

"Водночас реальна вартість даної послуги за "Формулою розрахунку витрат для забезпечення лікування 1-го хворого" при закупівлях 2015 року становила від 10 до 17 тисяч гривень залежно від типу стенту", - зазначають у МОЗ.

При цьому, приватна клініка "Альфа медика" зареєстрована за адресою Київ, вул. Братиславська 5-А.

За цією ж адресою знаходиться ДУ "Інститут серця МОЗ України".

[L]Ця інформація буде передана у відповідні правоохоронні органи для проведення перевірки, доадють у МОЗ.

Як відомо, на початку року стався гучний скандал між відомим кардіохірургом, директором Інституту Серця Борисом Тодуровим та Міністерством охорони здоровя.

З-поміж інших звинувачень, Борис Тодуров зауважив, що заступник міністра Олександр Лінчевський четвертий місяць відмовляє у відкритті філії у Донецькій та Луганській областях, "де населення залишилось без кардіохірургічної допомоги".

Борис Тодуров ситуацію не коментує.

Реклама:

Головне сьогодні