Супрун: до кінця травня не буде профільного закону – відкладемо реформу

— 21 березня 2017, 17:55

Реформа охорони здоров'я не розпочнеться вчасно, якщо Верховна Рада не ухвалить до 16 травня 2017 року ключовий закон – "Про Державні фінансові гарантії щодо надання медичних послуг та лікарських засобів".

Про це у колонці для "Української правди. Життя" написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"У великого проекту реформи охорони здоров’я є технічні дедлайни… Якщо ми всі вирішимо, що закон правильний, але не встигнемо його прийняти до 16 травня, то наступного разу зможемо спробувати впровадити реформу медицини десь у 2021–2022 роках", – зазначає вона.

[L]В.о. міністра пояснила, що закон необхідно ухвалити на поточній сесії Верховної Ради, щоб розпочати реформу на первинці з 1 липня.

"Правки до бюджету дають можливість підвищити лікарям первинки доходи вже з липня і навіть більше, ніж ми розраховували раніше.

За рік – до 1 липня 2018-го – у нас буде достатньо даних, щоб розрахувати Державний гарантований пакет до 15 вересня 2018-го та зверстати реальний бюджет на 2019 рік", – уточнила Супрун.

В.о. міністра також розповіла про те, що буде якщо зміни не будуть ухвалені до кінця травня та озвучила три головні принципові зміни в усій системі охорони здоров'я.

Більше читайте тут.

Реклама:

Головне сьогодні