Супрун наполягає, що відмова від російських ліків не зашкодить українцям

— 3 квітня 2017, 16:04

Припинення імпорту в Україну ліків та лікарських засобів російського виробництва не зашкодить українським пацієнтам.

Припинення імпорту в Україну ліків та лікарських засобів російського виробництва не зашкодить українським пацієнтам. Фото kalinovsky/Depositphotos

Про це журналістам повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє Укрінформ.

"Ми зробили аналіз. Дуже мало ліків або медичних виробів, які виробляються тільки в Росії, єдині наявні в Україні на ринку", – сказала Супрун.

[L]Супрун повідомила, що вже підготовлено відповідний лист до Кабінету міністрів з пропозицією додати до санкцій проти РФ медичні вироби.

Вона також зауважила, що зараз Державний експертний центр не має можливості проводити перевірку виробничих потужностей російських фармвиробників, відповідно не може гарантувати якість ліків виробництва РФ.

"Є дуже багато запитань до російських ліків, російських медвиробів, до їх якості та реєстрації", – додала Супрун.

Вона також зазначила, що в цьому питанні є і політична складова.

"Ми воюємо з країною. Це неправильно, щоб ми додавали до їхньої економіки додаткові кошти від нашого державного бюджету, закуповуючи ліки", – сказала Супрун.

Раніше повідомлялося, що в.о. міністра охорони здоров'я ініціює заборону російських ліків та медичних виробів в Україні.

Супрун уточнила, що зараз в Україні зареєстровано ще "багато" ліків виробництва РФ.

"Але я не дозволяю перереєстрацію або нової реєстрації ліків, вироблених або навіть запакованих і перевезених з Росії", – додала вона.

Реклама:

Головне сьогодні