Тест

Чому поганий сон шкодить здоров'ю і кар'єрі, та як цьому запобігти – 9 порад

Згідно з даними, запропонованими підрозділом медицини сну Гарвардської медичної школи, недосипання лише ненадовго може дати людині приріст продуктивності.

Недосипання лише ненадовго може дати людині приріст продуктивності. Фото loriklaszlo/Depositphotos

Одразу потому з'являються набагато суттєвіші негативні ефекти – раптові зміни настрою, погіршення здатності концентруватися, послаблення функцій мозку, йдеться на The Huffington Post.

Дослідники Університету Рочестера переконані, що нестача сну сповільнює процеси сприйняття інформації та здатність людини знаходити вихід із складної ситуації. Недосип убиває креативність.

[L]Саме ці негативні наслідки здатні вплинути не лише на здоров'я людини в цілому, а й на працездатність та кар'єру.

У глобальних масштабах він здатен провокувати появу серцевих нападів, діабету другого типу, ожиріння та різні хронічні захворювання.

Люди, які сплять менше 6 годин, на 30% більш схильні до надмірної ваги, ніж ті, хто присвячує нічному відпочинку 7-9 годин.

Окрім очевидних переваг достатнього сну, є ще здатність керувати своїми емоціями та не піддаватися тискові обставин, що дуже важливо для людини на робочому місці.

Для тих, хто хоче зберегти фізичне й емоційне здоров'я, досягати успіху в роботі й позбутися проблем зі сном, є 9 порад фахівців, як покращити свій сон.