Корисно для серця: Чоловікам можна їсти шоколад 6 днів на тиждень, а жінкам – ні

— 24 травня 2017, 17:47

Експерти Гарвардської медичної школи довели, що регулярне вживання шоколаду у п'ять разів зменшує ризик розвитку аритмії.

Регулярне вживання шоколаду у п'ять разів зменшує ризик розвитку аритмії. Фото Rawpixel/Depositphotos

До того ж виявилося, що чоловікам можна їсти шоколад до 6 разів на тиждень, а для жінок оптимально споживати не більше 30 грамів, інакше – усі корисні його властивості не діють, повідомляє The Daily Mail.

Своїм дослідженням гарвардські учені намагалися спростувати поширене переконання, що людям, які перебувають у групі ризику за серцево-судинними захворюваннями, повинні негайно виключити жирні та солодкі продукти зі свого раціону.

[L]Науковці вважають, що шоколад містить багато антиоксидантів, має протизапальну та антитромбозну дію, а отже може зменшувати ризик захворювань серця.

Учені вважають, що флаваноїди – природні антиоксиданти, знайдені у какао – можуть знижувати кров'яний тиск, рівень холестерину та мати протизапальний ефект для організму.

Ознайомившись із дослідженням, британська дієтологиня Вікторія Тейлор порадила колегам зважати й на інші фактори, які могли вплинути на результати наукової розробки.

На її думку, не варто узагальнювати, що причиною зменшення ризику серцево-судинних захворювань є лише регулярне споживання дозволеної кількості шоколаду.

Реклама:

Головне сьогодні