25 поліклінік за три дні – МОЗ запустило електронну медичну систему eHealth

— 22 червня 2017, 17:00

25 медичних закладів у 15-ти містах України приєднались до електронної системи охорони здоров'я eHealth в Україні.

25 медичних закладів у 15-ти містах України приєднались до eHealth. Фото BrianAJackson/Depositphotos

Перший сервіс системи – реєстрація закладів первинної допомоги – почав працювати 19 червня повідомляє МОЗ.

"Уже незабаром у системі eHealth лікарі первинної ланки будуть реєструвати пацієнтів, щоб отримувати оплату за надані медичні послуги від держави", – розповіла в.о. міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун.

У відомстві повідомляють, що після реєстрації медичних закладів запрацює реєстрація лікарів, а відтак – і пацієнтів.

У майбутньому eHealth дозволить створити єдину електронну медичну картку українця, що допоможе і в діагностиці, і в адмініструванні медичних послуг.

"Система eHealth дозволить контролювати, наскільки ефективно держава витрачає бюджетні кошти на охорону здоров’я, наприклад, ми уникнемо "мертвих душ", – сказав заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

[L]Лікарі працюватимуть у чесній та справедливій системі, позбавленій "урівнялівки". Хороший, талановитий лікар, яких у нас у країні дуже багато, буде мати більше пацієнтів, і за це отримуватиме від держави більше грошей. А пацієнти зможуть легко обирати свого лікаря".

Над системою eHealth працює проектний офіс, створений МОЗ, Державним агентством з питань електронного урядування, українським представництвом Transparency International та найбільшою пацієнтською організацією в Україні – Всеукраїнською мережею ЛЖВ.

Сьогодні з проектним офісом співпрацює 14 розробників медичних інформаційних систем в Україні.

Реклама:

Головне сьогодні