Де болить? Українці створили додаток, що діагностує хворобу і пропонує пораду лікаря

— 21 вересня 2017, 13:37

Український дизайнер Вадим Грінченко і його сестра, лікарка Лілія Курилець, запустили мобільний додаток для самостійної діагностики хвороб First Aid.

Додаток First Aid. Для збільшення натисніть на зображення

За допомогою First Aid людина, яка відчуває біль, може визначити його причину, ознайомитися з ймовірними діагнозами і дізнатися, наскільки серйозним є захворювання.

В цілому, програма знає про симптоми 52 хвороб, від крепатури після спортзалу до переломів та інсульту.

Користувач може експортувати результати діагностики у PDF-файл і потім показати його своєму лікареві.

У додатку також є окрема опція – консультація з лікарем. В Україні вона безкоштовна, а для користувачів з інших країн – платна.

Вартість консультації залежатиме від країни, де перебуває користувач. Загалом вона коштуватиме від $2 до $10.

Окрім самодіагностики й консультації з лікарем, додаток також пропонує можливість викликати швидку допомогу у будь-якій країні світу, натиснувши лише одну кнопку.

Додаток First Aid

"Якщо заболить живіт, люди одразу лякаються і думають про апендицит, хоча найімовірніше, що це напад панкреатиту або коліт. Тому дуже важливо швидко отримати первинну інформацію про можливі причини болю, аби зрозуміти, що робити далі та до якого лікаря звертатися", – пояснює Вадим.

First Aid ставить користувачеві ті ж питання, що і лікар: де болить? Як болить? Чим супроводжується біль? Що його полегшує?

Зараз додаток доступний тільки для iOS і підтримує російську, українську та англійську мови. Для запуску на Android розробник планує зібрати $6 - $8 тисяч додаткових інвестицій.

Вадим Грінченко почав працювати над додатком First Aid після того, як лікарі не могли визначити причину його болю у грудях.

[L]У державних і приватних клініках йому ставили діагноз "вегето-судинна дистонія", пропонували сходити у відпустку, прописували лікування, але воно не допомагало.

Через рік Вадиму пощастило потрапити на прийом до лікаря, який визначив, що у Вадима – остеохондроз, і призначив лікування, основою якого став більш активний спосіб життя.

Робота над додатком і алгоритмами діагностики тривала 2 роки. У справі йому допомагала сестра, головна алерголог Запоріжжя, кандидатка медичних наук і викладачка Запорізького державного медичного університету Лілія Курилець.

У створення додатка Вадим вклав близько 5000 євро особистих заощаджень.

Після запуску розробник розраховує залучити українських лікарів, які будуть консультувати пацієнтів онлайн. Для більш детального обстеження пацієнтам все-таки доведеться прийти на прийом особисто.

Отримувати прибуток Вадим планує на платних медичних консультаціях у Європі та США – зараз він закінчує юридичне оформлення необхідних документів для онлайн-консультування.

Реклама:

Головне сьогодні