Як бачить світ дитина у перший рік життя. ВІДЕО

— 24 лютого 2018, 11:00

До трьох місяців діти не можуть чітко бачити обличчя своїх батьків.

Це гарно видно з відео, яке створив хірург лондонської офтальмологічної клініки Eye Hospital Ромш Анґунавел.

Виданню Business Insider він пояснює, що діти навчаються бачити навколишній світ поступово.

Ще до народження вони розрізняють світло і тінь.

Це початкове розуміння контрасту допомагає окреслювати форми та лінії з моменту, коли дитина відкриває свої очі вперше. З цього ж моменту кора головного мозку починає вчитися обробляти потоки візуальної інформації.

Тільки через два місяці дитина бачить свій перший колір – червоний. Згодом поступово виділяються інші якраві кольори, які контрастують із оточенням.

[L]На відео чітко видно, як спочатку очі малюка не фокусуються, але через три місяці дитина може розпізнати обличчя батьків.

"Це може збігатися з їхньою першою посмішкою, оскільки координація м'язів голови також розвивається швидко", – пояснює Анґунавел.

Лікар уточнює, що формування очей у дитини відбувається аж до двох років і задача батьків допомогти малюку з цим розвитком.

Так, Анґунавел радить оздобити дитячу кімнату контрастними яскравими кольорами та чорно-білими смугами, а для найкращої взаємодії у перші місяці підносити малюка якнайближче до свого обличчя.

"В межах 12 дюймів (трішки більше 30 сантиметрів, – УП.Життя) намагайтеся взаємодіяти з ним", – цитує лікаря The Daily Mail.

Реклама:

Головне сьогодні