У Ватикані визнали диво, яке здійснив Іоанн Павло II після смерті

— 13 січня 2011, 11:56

Колишній папа Іоанн Павло II став на крок ближчий до святості після того, як його наступник Папа Бенедикт XVI визнав вчинене ним посмертно диво. Цього, згідно з католицькою традицією, достатньо для завершення процесу беатифікації (зарахування до лику блаженних).

До слова, для беатифікації необхідно довести одне диво, а для святості - два, пише Reuters.

Очікується, що Бенедикт XVI підпише декрет беатифікацію Іоанна Павла II найближчими днями, коли до нього на аудієнцію прибуде Префект Ватикану з канонізації святих кардинал Анджело Амато.

У вівторок спеціальна комісія Ватикану (створена Конгрегацією у справах канонізації) представила затверджені медичні і богословські докази того, що Іван Павло дивом вилікував черницю з хворобою Паркінсона.

Кардинали і єпископи розглядали питання дива після комісії медиків, які в кінці грудня 2010 року не змогли за допомогою природничо-наукових методів пояснити факт зцілення від хвороби Паркінсона 49-річної французької черниці Марі Симон-П'єр.

Як повідомляється, у липні 2001 року хвороба Паркінсона паралізувала ліву сторону тіла черниці. З 2 квітня 2005 року, коли помер Іоанн Павло II, її симптоми з кожним днем посилювалися, погіршувався зір і загальне самопочуття.

13 травня 2005 Бенедикт XVI висловив згоду достроково розпочати процес беатифікації свого попередника. Це дало можливість під час спільної молитви просити покійного Іоанна Павла II про заступництво перед Богом. Сестри монастиря стали молитися за зцілення хворої сестри Марі.

Через два місяці після смерті Іоанна Павла II Симон-П'єр зцілилася - зникли біль і мимовільне тремтіння кінцівок. Проведені неврологічні обстеження підтвердили, що жінка здорова.

У 1642 році папа Урбан VIII ввів розмежування між беатифікацією як першою стадією прославлення - проголошенням блаженним - і подальшої канонізацією - прирахуванням до лику святих.

Реклама:

Головне сьогодні