Геній Перельман не захотів іти в академіки

— 4 жовтня 2011, 11:11

Його кандидатура була висунута вченою радою санкт-петербурзького відділення Математичного інституту імені Володимира Стеклова, однак Перельман на це навіть ніяк не відреагував.

Про це пише Газета.ру з посиланням на Интерфакс.

"На наші телеграми й телефонні дзвінки він не відповів. Сам зв'язатися з нами спроб не робив… Висуватися від нас (до РАН) він не буде", - сказав у понеділок представник санкт-петербурзького відділення Математичного інституту.

Якби Перельман таки захотів узяти участь у виборах, він мусив би зібрати наступні документи: рішення організації, яка висунула кандидата, з результатами таємного голосування, особовий листок з обліку кадрів із фотокарткою, автобіографію, копії диплому доктора наук і атестату професора, перелік наукових робіт, відгук про наукову діяльність кандидата з основного місця роботи, а також письмову згоду кандидата на балотування.

Оскільки нічого цього Перельман не робив, а списки кандидатів у академіки мають бути готові до 4-го жовтня, можна сказати, що цього року математик, який довів гіпотезу Пуанкаре, академіком РАН уже не стане.

[L]Як відомо, від 1 мільйону доларів, грошової частини Премії тисячоліття, присудженої Перельману за доказ цієї теорії, математик, який знає, як керувати Всесвітом, відмовився.


Реклама:

Головне сьогодні