З Одеської філармонії хотіли звільнити відомого піаніста, бо не догодив керівництву області

— 25 вересня 2013, 14:55

Відповідна ініціатива належить начальнику Управління культури і туризму, національностей та релігій Одеської облдержадміністрації Владиславу Станкову. Коли навколо звільнення розгорівся скандал, Ботвінова поновив на посаді губернатор Едуард Матвійчук, пише Дзеркало тижня.

За інформацією одеських ЗМІ, ситуація з вигнанням відомого піаніста з філармонії пов'язана з конфліктом влади міста та області. Ботвінов взяв участь у музичному проекті, який присвячений дню народження Одеси. Але цей захід курує міська влада, а філармонія підпорядковується області .

Коментувати ситуацію в одеській облдержадміністрації виявилося нікому, оскільки Владислав Станков, за повідомленням його секретаря, виявився у відрядженні. У філармонії повідомили, що рішення про звільнення музиканта було пов'язано з тим, що він "не виконував трудові норми вдома, а дуже багато гастролював на Заході і в Росії".

Версію про конфлікт влади області та міста підтвердив сам постраждалий піаніст: "Мені повідомили, що в обласного управління культури є невдоволення щодо того, що я зробив проект на день міста у співпраці зі структурою міськради. З цього логічно випливає: напевно є якісь протиріччя у місцевої обласної та міської гілок влади. Мені незрозуміло, яке це відношення може мати до культурного заходу. На проекті було 2000 глядачів, мер міста, багато гостей. Був резонанс у ЗМІ".

"Коли мене попередили про звільнення або догану ("за порушення субординації") - я вирішив, що це невдалий жарт. Але ні. Мене викликали у філармонію і змусили написати заяву за власним бажанням, пообіцявши перевести на контракт. І вже наступного дня - отримав трудову книжку з відміткою про звільнення і без прийняття на контракт", - повідомив Ботвінов.

"А з приводу компетенції чиновників від обласної культури... Одного разу мене вбила наповал одна фраза з вуст такого чиновника, коли я пропонував обговорити можливість проведення в Одесі міжнародного фестивалю класичної музики. Мені було сказано: "Класика в наші дні - неактуально. Зараз - час шоу", - зазначив музикант.

Нагадаємо, Олексій Ботвінов - заслужений артист України, один з найвідоміших у світі виконавців музики Рахманінова. З успіхом гастролював у більш ніж 40 країнах. Лауреат міжнародних конкурсів. З 2008-го року був солістом Одеської філармонії.

Реклама:

Головне сьогодні