Польські музиканти: "Ми з вами! Україно, вставай"!

— 4 лютого 2014, 18:23

З Україною його пов'язує сентиментальний зв'язок, бо його корені з Південно-східної Польщі, а точніше із Лемківщини.

"Протягом шести років я також брав участь у польсько-німецько-українському молодіжному обміні в Зеленій Горі. Щороку туди приїжджають фантастичні люди з околиць Києва і Житомира, які дивують мене своєю добротою і відкритість. Пісня присвячена всій Україні, але і їм зокрема", - розповів він "Українській правді. Життя".

За словами Даніеля, він дуже любить різноманітний фольклор, зокрема польський, лемківський і український та знає багато пісень і віршів з тих регіонів.

[L]"Пісня "Несе Галя воду" мені особливо подобається за красиве соло акордеону і народний текст. Я акордеоніст і часто граю ту пісню з друзями. Натомість вірша "Любіть Україну" кілька років тому мене навчила мене моя приятелька Аліна з Житомира", - розповів хлопець.

Що стосується зображення в пісні, то Даніель каже, що довго думав над відповідним мотивом, який висловив би його підтримку українцям.

"Я обрав костюми двох країн, бо я танцюю в Колективі народної пісні та танцю "Лани" і, як уже згадував, фольклор дуже близький моєму серцю", - розповідає музикант.

"Україна нагадує мені відкритий, щирий і дуже дружній народ. Усі люди в Україні, яких я зустрічав на своєму шляху, є тому живим доказом. Ви – великий народ, у вас є чудовий фольклор, і ваші дівчата, разом з нашими, найкрасивіші у світі", - каже він.

Я бажаю вам всього найкращого, "годин щасливих і радості митей", аби ви знайшли радість життя і безпеки, які вам належні. Ми з вами. "Україно, вставай!", - закликає Даніель.

Даніель із сестрою

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні