Тест

Оскарівський комітет запросив Сенцова до своїх лав

Офіційне запрошення буде передано заарештованому кінематографістові через його адвоката, йдеться на сайті Асоціації продюсерів України.

"Український Оскарівський комітет висловлює свою підтримку Олегу Сенцову, вважає його арешт і карну справу надуманими і політично мотивованими, тому вимагає від російських правоохоронних органів негайного звільнення кінорежисера", - повідомляє Оскарівський комітет.

Як відомо, кінорежисера Олега Сенцова 11 травня в Сімферополі затримали співробітники ФСБ. Згодом його було доправлено до московської в'язниці "Лефортово".

28 травня, директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс повідомив, що 27 травня українська сторона одержала від РФ ноту, в якій стисло інформується, що українці підозрюються в організації терористичної діяльності, підготовці злочинів, незаконному придбанні і носінні зброї.

Він наголосив, що Україна вимагає звільнити своїх громадян, оскільки злочини, які їм інкримінуються, є "абсолютним абсурдом".

Перебийніс заявив, що Консульський відділ Посольства України в РФ направив додатковий запит ФСБ Росії про надання дозволу на зустріч Сенцова і ще двох затриманих українців з консульським працівником.

У понеділок, 7 липня Лефортовський суд Москви продовжив до 11 жовтня утримання під вартою українського режисера.

Пізніше у мережі з'явилося відео, де режисер на суді розповів, що до нього застосовувалися тортури та приниження.