Тест

Mustang Wanted - українець, що підняв жовто-блакитний прапор над Москвою. Фото. Відео

Так, на своїй сторінці у Facebook він розповів, що він і є та сама людина, яка "у пориві щирих патріотичних почуттів залізла на дах висотки на Котельницькій набережній і перефарбувала зірку, яка прикрашає її, у кольори нашого рідного українського прапора, а потім вже підняв там прапор незалежної України".

Руфер, зокрема розповідає, що цей процес виявився досить трудомістким і тривав практично всю ніч.

"Закінчив я свою роботу близько 6 ранку і з радістю відправився спати. Громадяни Росії, проти яких зараз порушили кримінальну справу і яким світить 7 років, мною були помічені в цей час на даху будівлі, і варто зазначити, що ми з ними навіть не знайомі. Ну як відомо Російський суд - найсправедливіший суд у світі!", - каже Mustang.

Нагадаємо, що російські правохоронці затримали чотирьох молодих людей, звинувативши їх у "хуліганстві". Між тим самі затримані свою причетність до українського прапора і перефарбованої зірки заперечували.

Фото зі сторінки Mustang Wanted у Facebook

[L]"Визнаю себе винним в "хуліганстві" і готовий постати перед цим самим судом в обмін на звільнення прекрасної сміливою української дівчини - Надії Савченко. Вона точно ні в чому невинна, а я-то хоч зірку пофарбував", - каже руфер.

Він також зазначає, що свій вчинок вважає арт-перформансом і присвячує його Дню Незалежності України, а також "всім хлопцям, які захищають зараз мою Батьківщину!".

Фото з особисої сторінки у Facebook

Як відомо, прапор з'явився на шпилі висотки на Котельницькій рано вранці. Крім того, було пофарбовано і зірку у жовто-блакитні кольори.

Своє небезпечне хобі киянин Mustang розпочав більше 10-ти років тому. На його рахунку - безліч екстремальних підйомів та небезпечних трюків. Він має величезну армію шанувальників, яка із завмиранням серця переглядає його черговий відеоролик.

Серед його досягнень - хмарочоси, мости, будівельні конструкції та інші висоти міських ландшафтів, серед яких Троїцький Міст в Невограді, Princess Tower в Дубаї, будівля МГУ в Москві і шпиль однієї з будівель на Майдані.

Мустанг не злишився осторонь від революційних подій і брав активну участь спочатку на Майдані, а потім у складі добровольчого батальйону "Азов", про що свідчать фото на його офіційному сайті.

Фото з сайту Wotanjugend.info

Звичайно, подібний вчинок викликав широкий резонанс у ЗМІ. Не лишилися осторонь і користувачі Twitter.

by @varlamov
by @Re_Mir
by @parkourunner
by @agap7180
by @oleggnatyuk
by @vasilymaximov

"Українська правда. Життя"