У лютому буде звільнено директора Національного інституту раку - пацієнти

— 3 лютого 2015, 13:21

Про це повідомляє фонд "Пацієнти України" із посиланням на офіційний лист Міністерства охорони здоров’я.

"Після закінчення терміну дії контракту з І. Щепотіним 11.02.2015 його буде звільнено та розпочато процедуру обрання претендентів на конкурсній основі", – йдеться у листі. В ньому також зазначається, що за результатами перевірки, здійсненої в травні місяці минулого року, було знайдено ряд порушень та зловживань з боку службових осіб Національного інститут раку. Наразі ці справи передані до СБУ та Міністерства внутрішніх справ.

"На жаль, через недосконалості українського законодавства недобросовісних керівників неможливо звільнити навіть через зловживання владою, — стверджує Олександр Квіташвілі, Міністр охорони здоров’я України. – Тим не менше, ми знайшли спосіб зробити це законно та провести відкритий та прозорий конкурс на цю посаду. Я дуже сподіваюся, що правоохоронні органи доведуть всі перевірки до кінця і, у разі встановлення вини, притягнуть до відповідальності працівників інституту, які наживалися на людському горі".

Конкурс на посаду директора Інституту оголосять найближчими днями.

Слід нагадати, що за заявою "Центру протидії корупції" проти керівництва Національного інституту раку Голосіївським РВ УМВС було порушено кримінальне провадження за фактом закупівлі ліків за завищеними цінами.

Майже 330 млн. гривень щороку виділяється державою на боротьбу з онкологічними захворюваннями, що складає лише 75% від необхідного. З них 84 млн. — це бюджет Національного інституту раку. Слід відзначити, що Національний інститут раку є ключовим органом в Україні по боротьбі з онкологією. Саме інститут формує заявки на закупівлю ліків в усі регіони України за кошти державного бюджету.

Згідно з інформацією Національного реєстру щороку в Україні від раку помирає близько 100 000 людей.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні