Волонтер: Хірурга з АТО банк позбавив квартири, поки він лікував хворих на передовій

— 12 березня 2015, 12:08

Про це "Українській правді. Життя" розповів товариш лікаря та волонтер "Армії SOS" Олександр Хаджинов.

"З Валерою ми познайомилися в серпні. Перебуваючи місяць в секторі "Ц" (район Дебальцевого), познайомився із великою кількістю професіоналів і фахівців, одним з яких виявився і Валерій. З напарником Олексієм ми відразу звернули увагу на лад у нього в медичній частини, чистоту і повну бойову готовність. Ми постійно з ним співпрацювали", - розповідає волонтер.

Лікар Валерій - останній праворуч

Він каже, що важких поранених, в першу чергу привозили до нього. "Він розташовувався під Дебальцеве, працював вдень і вночі, завжди зустрічав нас як рідних, бувало був обстріл і він просив нас не їхати. Але поранених треба було забирати. Важливий, чесний і скромний чоловік. На допомогу завжди просив найнеобхідніше, в основному ліки, що б він міг рятувати людські життя", - розповідає про лікаря Олександр.

За словами волонтера, коли він дізнався, що банк зламав та продав з молотка квартиру лікаря, не міг повірити, що людина і герой, яка врятувала не один десяток життів, прямо в полі, прямо на передовій, залишилася без даху над головою.

"Зараз він знову повернувся до Харкова. Пару ночей довелося спати на вокзалі поки друзі не дали притулок. У Валери дружина і двоє дітей. Де ж так званий тил від уряду, де хоч якась допомога? З депутатів поки ніхто не підключився. Працюємо над цим. Долучилися деякі адвокати. Але Валера вже сім місяців судитися і в цей же час продовжує рятувати життя бійців, на передовій", - каже Олександр.

За інформацією Znaj.org.ua, у 2008 році лікар взяв кредит (65 тис. доларів США) у банку, під заставу власної трикімнатної квартири. До 2012 року устиг віддати банкові 15 тисяч. доларів. В 2012-ому в родині Кривчачів почалися проблеми, тому звернувся до банку за реструктуризацією боргу. Влітку лікар пішов добровольцем у АТО. А в цей час банк продав його житло.

Банк подав до суду на неплатника. Суд присудив забрати заставлене житло, а виконавча служба виставила її на торги та продала за пів ціни. Кривчач стверджує, що трикімнатна квартира у Харкові коштує не менше $55 тис. "З молотка" її продали за 35 тис. доларів США.

Прийшовши додому лікар та його дружина не змогли потрапити до квартири. Виявилося, що її придбали інші люди, поміняли замки. На прохання віддати меблі, побутову техніку і особисті речі - ніяк не реагували.

На першому судовому засіданні Валерію відмовили, він подав апеляцію.

"Мене ніхто не повідомляв, що квартиру продають. Це незаконно. У суді представники банку представили документ, буцімто, я розписався, що я був повідомлений про продаж. Але там стоїть не мій підпис", - сказав він.

Чоловік уже звернувся до губернатора Харківщини Ігоря Райніна та радника міністра МВС Антона Геращенка і чекає на їхню відповідь.

Співробітники прес-служби зіслалися на банківську таємницю. Після виходу матеріалу ми отримали наступну відповідь від банку: "Квартира дійсно була продана як залогове майно, але задовго до АТО. Інформуванням сторін та проведенням торгів займалась Державна виконавча служба. Відповідно, після завершення торгів права на майно переходять до нового власника, і подальше розпорядження квартирою знаходиться в його руках. Банк не має права без згоди клієнта Валерія Кривчача розголошувати деталі інформації."

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні