Тест

Новорічні ялинки світу: від коштовностей на мільйони до ню. Фото

У п'ятницю, 17 грудня, на Майдані Незалежності в Києві Віктор Янукович запалив і головну українську ялинку. Вона, як і минулого року, знайшла собі спонсора, хоча у столичній мерії переконували, що від реклами в оздобленні ялинки відмовляться.

Крім того, 35-метрова красуня мимоволі стала в п'ятницю причиною величезних заторів у столиці: запалювання її президентом супроводжувалось перекриттям руху у центральній частині міста.

Головне новорічне дерево України не дуже відрізняється від минулорічного. Фото "Української правди. Київ"

Не проста, а золота

Готель Emirates Palace в Абу-Дабі вирішив одягнути новорічну ялинку у коштовності. У холі красується 13-метрова ялинка, прикрашена справжніми діамантами, сапфірами та смарагдами.

За ялинкою цілодобовою стежать кілька охоронців та камери спостереження

Найдорожчою прикрасою є діамант на суму 3,5 мільйона дирхамів (близько 1 мільйона доларів). Загалом же на дереві розвішано 181 коштовна "іграшка".

Загальна вартість ялинки з убранством - 11 мільйонів доларів, що робить її найдорожчим різдвяним деревом у світі.

Найвища у світі

Найвища ялинка цього року стоїть у німецькому містечку Дортмунд. Прикрашають 45-метрову красуню 40 тисяч вогників.

Ялинка у німецькому Дортмунді цього року найвища у світі, повідомляє The Toronto Sun

Гола ялинка

А от ялинка у відомій галереї Тейт, що у Лондоні, цього року ... гола. У минулі роки новорічні дерева були прикрашені восковими свічками і навіть колготами: вже 23-рій поспіль галерея запрошує відомого митця по-особливому оздобити ялинку.

Природна краса новорічного дерева у галереї Тейт у Лондоні

Цього року "декор" для дерева придумував Джорджіо Садотті. Не прикрашаючи вічнозелену красуню, митець хотів показати людям "природну елегантність" і потенціал речей.

Еко-дружні ялинки

В ізраїльській Хайфі, японському Камакура та на Тайвані "зелена" тема для новорічного дерева - основна. Так, у центрі Хайфи, третього за величиною міста в Ізраїлі, стоїть 11-метрова ялинка, повністю зроблена з перероблених пластикових пляшок. Загалом їх аж 5 480, освітлюють різдвяне "дерево" енергозережні лампи, йдеться на сайті міністерства туризму країни.

Ялинка, зроблена з пластикових пляшок, (ліворуч) і з одноразових ложок (праворуч)

У Тайвані ялинку зробили з 80 тисяч пластикових ложок, які потім відправлять на переробку. У такий спосіб організатори дійства намагаються змусити людей дбати про екологію і вести "еко-дружній" спосіб життя.

У японському акваріумі Еношіма міста Камакура електричний вугор запалює майже двометрову ялинку. Кожного разу, коли він рухається, алюмінієві панелі отримують достатньо електроенергії, щоб запалювати вогні на дереві.

Використовують вугра з цією метою вже 5 років. Організатори такого незвичного дійства хочуть привернути увагу громадськості до проблем екології. Хоча тепер чи не кожна країна намагається показати, що при запалюванні новорічного дерева не забуває про екологію.

Так, перевезення до столиці головної ялинки Росії, яку відкриють 24 грудня, не завдала шкоди екології. Як зазначають інформагентства, ялинка і так підлягала вирубці, адже їй понад 100 років. У цьому році висота головної ялинки в Росії - 30 метрів. На ній крім 400 іграшок також будуть енергозбережні світодіодні гірлянди.

Ялинка перед будівлею Конгресу (США)

Такі ж екологічно правильні гірлянди прикрашають ялинку перед будівлею Конгресу у США. 20,5-метрову красуню урочисто відкрили 7 грудня, а привезли до столиці з штату Вайомінг. Крім гірлянди з енергозберігаючих світодіодних вогнів її прикрашають понад 5 тисяч прикрас, зроблених школярами штату.

Головні ялинки

Так запалювали новорічну ялинку біля Рокфеллеровського центру у США. Біля цієї будівлі Великого яблука ялинку відкривають78 рік поспіль
Норвезька ялинка на Трафалгарській площі Лондона була встановлена 3 грудня. Щороку таку ялинку норвежці дарують британцям з 1947 року з вдячністю за підтримку у Другій світовій війні
Ялинка біля Бранденбурзьких воріт у Німеччині
Ялинка у Старомі місті в Празі

Фото Reuters, AP, artwednesday.com, torontosun.com, 14wfie.com, ideastposts.com