Тест

Кембридж відкриває магістерську програму для українців

Навчання проходитиме у рамках Української стипендіальної програми в Університеті Кембриджу, яку підтримує український олігарх Дмитро Фірташ, повідомляє його прес-служба.

Навчання перших п'яти студентів з України, яким будуть виділені стипендії, розпочнеться у жовтні 2011 року і триватиме один рік.

Протягом цього часу програма буде працювати у експериментальному режимі з можливістю її подальшого розширення та запровадження діяльності на постійній основі.

"Українським студентам буде доступний широкий вибір з майже п'ятдесяти курсів - від вивчення археології, історії та літератури до лінгвістики, економіки та міжнародних відносин", - сказала керівник Департаменту славістики Університету Кембриджу доктор Емма Віддіс.

Вона повідомила, що на першому етапі програма включатиме дисципліни, які прямо стосуються чи доповнюють Українську програму, "яка вже три роки успішно діє в Кембриджі за підтримки Фірташа".

Відбір здобувачів буде проводити комітет Української стипендіальної програми під керівництвом доктора Емми Віддіс.

До складу Комітету увійдуть представники Школи мистецтв та гуманітарних наук, а також Школи гуманітарних та суспільних наук.

Присудження премій проходитиме після розгляду заявок здобувачів. Перевага надаватиметься тим здобувачам, які мають видатні академічні успіхи, а також мають лідерські якості, які дозволять приносити користь суспільству.

До участі у конкурсі на отримання стипендії допускаються студенти з України, які отримали ступінь бакалавра.

Заявки від кандидатів приймаються до 31 січня 2011 року. Відібрані кандидатури отримають повідомлення про участь в магістерській програмі у травні 2011 року.

Детальна інформація про магістерську програму та доступних курсах наведена на сайті.

Як відомо, Фірташ є співвласником "РосУкрЕнерго".

Нещодавно його обрали головою руху роботодавців і представляє її у Національній тристоронній соціально-економічній раді при президенті.