Тест

Весна прийде пізно, а пекельного літа не буде – народні синоптики

У столиці в середу градусники показували "плюс". Та ж ситуація була і на Заході України. Дещо морозно було в Дніпропетровську - приблизно 5 нижче нуля.

По-справжньому долучитися до релігійного таїнства, занурившись в ополонку, вдалося лише жителям Донецька, де на Водохреще вдарили справжні морози - до "мінус" 10.

За словами начальника українського Гідрометцентру Миколи Кульбіди, відносно тепла погода (практично скрізь, крім східних регіонів країни) протримається ще недовго.

"Невелике зниження температури очікується з 21 по 25 січня. Вночі буде 5-10 градусів морозу, вдень - 0-5 морозу практично в усіх областях", - розповів він.

"Після цього у південних, центральних і східних областях температура на кілька днів підвищиться. Очікується до "нуля" вночі і 1-5 градусів тепла вдень", - додав начальник Гідрометцентру.

За словами Миколи Кульбіди, це пов'язано з переміщенням циклонічного вихру з Балкан.

Якою буде вся зима, Гідрометцентр спрогнозувати поки не може: "Але якщо оцінювати загальні тенденції, то можна сказати, що лютий буде дещо прохолоднішим за січень, приблизно на 1-2 градуси".

Натомість прогнозами погоди на 2011 рік поділився відомий народний синоптик із Дніпропетровська Валерій Некрасов. За його словами, зиму терпіти нам доведеться довго.

"Вона буде помірковано морозна, сніжна, з ожеледдю, холодними вітрами, але і відлигами. Триватиме аж до кінця календарної весни, і тільки в травні потеплішає, причому сильно", - розповів народний синоптик.

"Літо нас чекає переважно сухе і спекотне, але іноді будуть грози й дощі. Осінь буде тепла до листопада. Зима прийде в грудні. Місяць буде морозним з ожеледдю. І Новий рік буде зі снігом та морозом", - додав Некрасов.

А за словами луганського колеги Некрасова Леоніда Горбаня, весна прийде вчасно: "Цього року перший тиждень березня буде з невеликими нічними морозами, а потім встановиться плюсова температура".

"Таким буде і квітень. У травні чекаємо рясних дощів, але теплу температуру. Взагалі, весь рік очікується не спекотним і з гарними опадами. Пекельного літа, як торік, і близько не буде", - запевнив Леонід Горбань.

За матеріалами "Сегодня"