Тест

Посольство США попереджає українців про шахрайство

Жертви цієї афери отримували листа такого змісту: "Вітаємо! Ви стали одним з тих, кого було відібрано та зареєстровано для подальшої участі у програмі диверсифікаційних імміграційних віз".

"Даний відбір гарантує, що ви отримаєте картку постійного мешканця США (також відому як "зелена карта" чи "диверсифікаційна віза") за умови, що ви виконаєте інструкції для подальшого розгляду вашої справи", - йшлося у зверненнях.

Далі у листі зазначалося, що його отримувач повинен переказати гроші на ім'я певної особи в посольстві США в Лондоні.

"Якщо ви отримали повідомлення про те, що вашу заявку на участь у візовій лотереї було відібрано, і для подальшого її розгляду вам слід надіслати гроші на ім'я зазначеної особи чи в певне посольство США, це означає лише те, що ви стали черговою мішенню шахраїв. За жодних умов не слід надсилати гроші за участь у візовій лотереї", - наголосили у посольстві США в Україні.

У диппредставництві зазначають, що участь у лотереї є безкоштовною і здійснюється через веб-сайти Державного департаменту США www.state.gov/ та www.travel.state.gov/, або ж за допомогою сторінки Консульського відділу веб-сайту посольства США в Україні.

"Пам'ятайте: все, що не має суфіксу ".gov" у кінці адреси, не є офіційним", - наголосили у посольстві.

Також у повідомленні сказано, що Консульський центр у Кентуккі не надсилатиме електронною поштою повідомлення про виграш у диверсифікаційній лотереї.

Жодні інші організації або приватні компанії не уповноважені Держдепартаментом США розсилати листи-підтвердження виграшу в лотереї або інструкції щодо подальшого звернення по візу.

Посольство США в Україні просить громадян повідомляти про випадки візового шахрайства на електронну адресу посольства [email protected] або телефонувати за номером (044) 490-45-25.

За матеріалами УНІАН