Тест

Лихо з Gmail: зникли листи, контакти, позначки сотень тисяч користувачів

Оцінивши масштаби лиха, в компанії визнали постраждалими 0,29% користувачів, але згодом ця цифра була знижена до 0,08% від близько 200 мільйонів користувачів Gmail - 150 тисяч осіб, пише "Медіаграмотність".

Поки що проблему не вирішено. Google продовжує шукати причини аварії та зниклу інформацію. "Наша команда розбирається в цій проблемі", - зазначено на сторінці статусу Google Mail.

З 2007 року, коли Gmail став доступним для публічної реєстрації (у 2004-2006 роках зареєструватись можна було за запрошенням від чинного користувача), власники поштових скриньок @gmail.com та @googlemail.com мали небагато системних проблем із доступом до пошти.

Для багатьох надійний, зручний і місткий Gmail став не просто електронною поштою, але й сховищем інформації, контактів тощо, життєво важливим для роботи й приватного спілкування. Тож, навіть якщо цей інцидент не зачепив вас, він має стати нагадуванням про те, що всю важливу інформацію слід зберігати більш ніж в одному місці.

Тим, хто до цього дозрів, російське видання lifehacker.ru пропонує простий алгоритм збереження бекапів облікових записів Google- Google Docs, Gmail, Google Reader тощо.