У Дніпропетровську ув’язнені оголосили голодування на знак протесту проти знущань

— 13 липня 2011, 17:55

У Дніпропетровській виправній колонії № 89 ув'язнені оголосили голодування.

За інформацією правозахисників, яких цитує Радіо Свобода, сталося це після того, як 4-го липня вони звернулись до керівництва колонії з вимогою покращити умови їхнього утримання.

За словами правозахисниці Олени Повідайчик, вони попросили в адміністрації колонії води, адже вже декілька днів питної води їм не давали. Також арештанти вимагали покращення харчування і щоб їх випускали на прогулянки.

Адміністрація вислухала скарги ув'язнених, але наступного дня, за словами Олени Повідайчик, прибув "спецназ" і жорстоко побив арештантів.

"Били і казали: "Вам треба водички? Ось вам водичка! Вам потрібно харчування? Ось вам харчування! Вам потрібне свіже повітря? Ось вам свіже повітря!" Били головою об стіну і потім кидали. Особливо побили довічно ув'язнених, їх виносили взагалі без тями. Невідомо, чи хтось живий з них, чи ні", - розповіла правозахисниця.

В управлінні Департаменту виконання покарань Дніпропетровської області спростовують інформацію про те, що в колонії були бійці спеціального підрозділу, як і те, що вони побили арештантів.

Начальник управління департаменту виконання покарань у Дніпропетровській області Анатолій Бабець заявив, що в колонії № 89 насправді проводився плановий обшук усіх об'єктів та особистих речей засуджених.

Тим часом до Дніпропетровської виправної колонії № 89 на запрошення Анатолія Бабця мав прибути правозахисник Харківської правозахисної групи Андрій Діденко.

Утім, потрапити на територію закладу і поспілкуватися з ув'язненими йому так і не вдалося. Але Діденко повідомив, що він все ж таки домігся дозволу від прокуратури відвідати колонію в середу, 13 липня.

Реклама:

Головне сьогодні